Wereldzeilfederatie richt fonds op voor schone oceanen

Gepubliceerd op 30 juni 2018 door Tim

Met het nieuwe fonds geeft de zeilfederatie een duidelijk signaal af

De Wereldzeilfederatie World Sailing gaat zich verder inzetten voor schone oceanen. Dat maakte de organisatie gisteren bekend tijdens het Volvo Ocean Race Ocean Summit in Den Haag. De overkoepelende zeilfederatie richt daarvoor het World Sailing Trust op, een nieuwe wereldwijde liefdadigheidsinstelling die de gezondheid van de wereldzeeën en schone oceanen wil bevorderen.

The World Sailing Trust gaat fondsen werven en samenwerken met organisaties op drie gebieden. Marine Health, de wateren van de wereld beschermen. Youth Development, het stimuleren van participatie en deelname van jongeren en de verbetering van de toegankelijkheid van de zeilsport.

De Volvo Ocean Race stond dit jaar ook voor een groot deel in het tegen van Turn the Tide on Plastic en het creëren van bewustzijn over de plastic soup.

Andy Hunt, de CEO van World Sailing: “World Sailing vertegenwoordigt 70 miljoen zeilers in 145 landen. Deze gemeenschap heeft een grote passie voor de sport en de mariene omgeving – ons speelveld. Met de drie fondsen van The World Sailing Trust kunnen we zeil- en milieukwesties aanpakken en samenwerken met individuen en organisaties die onze gezamenlijke passie voor de sport delen.”

 

Jachthavens

Op Zeilspot vergelijk je snel en gemakkelijk alle jachthavens.

Bekijk alle jachthavens

Bootverhuurders

Zeilboot huren? Op Zeilspot vind je alle bootverhuurders en lees je beoordelingen en ervaringen van zeilers.

Bekijk alle bootverhuurders

Zeilscholen

Of je nu een beginnend zeiler bent of veel ervaring op het water hebt, bij Zeilspot vind je de zeilschool die bij jou past.

Bekijk alle zeilscholen