Wereldkampioenschappen zeilen in 2022 in Den Haag

De wereldkampioenschappen zeilen van 2022 worden georganiseerd in Den Haag. Dat maakte de internationale zeilfederatie ISAF vrijdagavond bekend. Het WK zeilen is een van de grootste zeilevenementen die jaarlijks wereldwijd worden georganiseerd.

De afgelopen jaren heeft Den Haag flink geinvesteerd in voorzieningen voor de topzeilsport
De afgelopen jaren heeft Den Haag flink geinvesteerd in voorzieningen voor de topzeilsport

Den Haag populair als zeillocatie

Den Haag organiseert dit jaar ook al het WK zeezeilen. Ook is Scheveningen in juni de finishplaats voor de Volvo Ocean Race, de grootste zeilrace ter wereld. De verschillende wedstrijden voor het WK van 2022 zullen voor de kust van Scheveningen worden gevaren.

β€œWe zijn ontzettend blij en trots”, vertelt Maurice Leeser, directeur van het Watersportverbond. β€œOns nieuwe topzeilcentrum in Den Haag en de geweldige prestaties van onze zeilers de afgelopen acht jaar tonen aan dat wij tot de top van de internationale zeilwereld behoren.”

Het WK zeilen wordt elke vier jaar georganiseerd en is een van de belangrijkste zeilkampioenschappen voor de Olympische zeildisciplines. Naast Den Haag was ook het Nieuw-Zeelandse Auckland in de race.

Plaats een reactie

 

Jachthavens

Op Zeilspot vergelijk je snel en gemakkelijk alle jachthavens.

Bekijk alle jachthavens

Bootverhuurders

Zeilboot huren? Op Zeilspot vind je alle bootverhuurders en lees je beoordelingen en ervaringen van zeilers.

Bekijk alle bootverhuurders

Zeilscholen

Of je nu een beginnend zeiler bent of veel ervaring op het water hebt, bij Zeilspot vind je de zeilschool die bij jou past.

Bekijk alle zeilscholen
zeilspot
deals
EBBM | Elektrische BuitenBoordMotor EBBM | Elektrische BuitenBoordMotor | de webshop voor Elektrische BuitenBoordMotoren voor bijboot, visboot, sloep, zeilboot en roeiboot

Plaats een reactie