Visby

Visby is een plaats in Gotland, Zweden.

4/5 (1)
Beoordelen

Seizoensgemiddelden
Windsnelheid9.65 km/uur
Temperatuur16.6º
Sfeer5
Bezienswaardigheden

Strandgatan, middeleeuwse straat Kruttornet, kruittoren Gotlands Naturmuseum

 

 

Eeuwenoude historie in de Oostzee

Het historische Visby is een van de oudste steden van Zweden

Het historische Visby is een van de oudste steden van Zweden

Visby is de grootste stad op het Oost-Zweedse eiland Gotland. Visby en de rest van het eiland zijn een van de veertien Zweedse werelderfgoederen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het stadje staat bekend om zijn grotendeels intacte, uit de 13e eeuw stammende 3,4 km lange stadsmuur (ringmuren) rondom het oude gedeelte van de stad. In de poort bevinden zich nog de originele stadspoorten, de Norderport, Österport, Söderport en Skansport. Deze authentieke stadsmuur geeft het stadje een historisch karakter en maakt van de plaats een erg sfeervolle stad om te verblijven. Veel Zweden kiezen er dan ook voor om in hun vrije tijd en tijdens hun vakanties op het eiland te verblijven.

De 3,4 km lange stadsmuur geeft het stadje een historisch karakter

De stad is een van de best bewaarde hanzesteden en kent meer dan 200 middeleeuwse gebouwen. Dat er ijverig handel werd gedreven met andere plaatsen is nog te zien aan de ruim 200 opslaghuizen en handelaarshuizen die nog in het stadje te zien zijn. De handel werd onder andere ook met de Nederlandse hanzesteden bedreven. Dit laat zien dat de stad Visby en de rest van het eiland Gotland erg goed vanuit Nederland per boot te bereiken is. Zeilers op doortocht door Scandinavië of op de Oostzee langs de Zweedse kust doen er dan ook goed aan om een bezoek te brengen aan deze historische parel op het eiland Gotland.

Commentaren zijn gesloten

Zeilevenementen in Visby

Geen evenementen gevonden in Visby

Zeilen in Visby


Jachthaven

Welkom in een van de meest populaire Scandinavische gasthavens in zonnigste stad van Zweden! De jachthaven van Visby is centraal gelegen in de werelde …

Zeilen in Visby