Stavanger

Stavanger is een plaats in Vestlandet, Noorwegen.

4/5 (1)
Beoordelen

Seizoensgemiddelden
Windsnelheid8.5 km/uur
Temperatuur16º
Sfeer5
Bezienswaardigheden

Lysefjord, het strand van Sola de wereldberoemde rotsformatie Preikestolen

 

 

De Noorse natuur beleeft rond Stavanger zijn hoogtepunt

Stavanger is een Noorse plaats aan de westkust van het land. In 2008 werd de stad uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa, en dat is niet voor niets. Jaarlijks worden er vele culturele evenementen georganiseerd waaronder het culinaire festival Gladmat, dat jaarlijks rond eind juli wordt georganiseerd.

Ook de omgeving van Stavanger is zeker de moeite waard. De woeste Noorse natuur bereikt in deze regio een van zijn hoogtepunten met de De Preikestolen, een klif met een steile afgrond die gegarandeerd voor spektakel zorgt. Ook de Lysefjord wordt gerekend als een van de mooiste fjorden van Noorwegen en is vanaf Stavanger binnen twee uur te bereiken.

De Lysefjord wordt gerekend als een van de mooiste fjorden van Noorwegen

De stad leeft van de aardolie die in de jaren ’70 in deze regio werd ontdekt. De ijverige handel in dit zwarte goud heeft er voor gezorgd dat de stad een heel internationaal karakter heeft gekregen. In het Noors aardoliemuseum dat in Stavanger gevestigd is, is de geschiedenis van de oliewinning in Noorwegen te bekijken.

Commentaren zijn gesloten

Zeilevenementen in Stavanger

Geen evenementen gevonden in Stavanger

Zeilen in Stavanger


Jachthaven

De jachthaven in de haven is centraal gelegen in het stadscentrum. De jachthaven heeft voor ongeveer 15 boten plaats. Er is toegang tot elektriciteit …

Zeilen in Stavanger

Jachthaven

De jachthaven in Børevigå kan 35 boten herbergen en is gelegen in een rustige omgeving, dicht bij het Noorse Oliemuseum. Vanaf de haven is het maar ee …

Zeilen in Stavanger