Portimão

Portimão is een plaats in Algarve, Portugal.

Nog geen beoordelingen
Beoordelen

Seizoensgemiddelden
Windsnelheid8.4 km/uur
Temperatuur26º
Sfeer5
Bezienswaardigheden

Kust, strand, binnenstad

 

 

Portimão is de thuishaven van tonijn en sardines

Portimão is na Faro de tweede stad van de Algarve. Sommige delen van Portimão zijn meer een commercieel/industrieel centrum dan een toeristische trekpleister. Vandaag de dag is de stad vooral bekend om zijn winkels en visrestaurants. Vakantieoord Praia da Rocha is op een steenworp afstand van Portimão te vinden.

De dagelijkse vismarkt wordt gehouden bij een brug gebouwd van de restanten van de Eiffeltoren

Het straatbeeld wordt bepaald door palmbomen, de uitgestrekte promenade aan de waterkant en talloze viskraampjes en visrestaurants. Van de restanten van de bouw van de Eiffeltoren is de oude brug van Portimão gebouwd. De dagelijkse vismarkt wordt gehouden aan de voet van deze 337 meter lange ijzeren brug.

Portimão is een van de havens die wordt aangedaan tijdens de  ‘World Match Racing Tour’, een prestigieuze wereldwijde zeilrace.

Commentaren zijn gesloten

Zeilevenementen in Portimão

Geen evenementen gevonden in Portimão

Zeilen in Portimão


Jachthaven

In het historische Portugese stadje Portimao ligt de jachthaven Marina de Portimao. De moderne jachthaven is van alle gemakken voorzien en ligt op loo …

Zeilen in Portimão

Zeilschool

Het Centro de Vela Portimão in het Portugese kustplaatsje Portimão is naast een jachthaven ook een zeilschool. In de zonovergoten Algarve vind je perf …

Zeilen in Portimão