Karlstad

Karlstad is een plaats in Vänernmeer, Zweden.

Nog geen beoordelingen
Beoordelen

Seizoensgemiddelden
Windsnelheid4.34 km/uur
Temperatuur16.6º
Sfeer5
Bezienswaardigheden

Standbeeld Sola i Karlstad, Tingvalla Ice Stadium, Stora Torget.

 

 

Zonnestad aan het Vänernmeer

Karlstad ligt aan de noordelijke oever van het Vänern meer, in de provincie Värmland. Karlstad staat bekend als de zonnestad van Zweden, vanwege het hoge aantal uren zon per jaar. Het Vänern meer biedt vele recreatiemogelijkheden: kajakken, kanoën, raften, vissen en kamperen.

Door de vele zonuren staat Karlstad bekend als de zonnigste stad van Zweden

Het stadspark Mariebergsskogen is een uniek park dat vele Zweden in hun hart hebben gesloten. In het park bevind zich de eerste speeltuin van Zweden, ontworpen door architect Helena Bjarnegård. Het park is geschonken door Dr Conrad Hook, die in de negentiende eeuw in het gebied woonde en graag wilde dat de natuur behouden werd voor de bewoners van Karlstad. Naast een park en speeltuin is Mariebergsskogen ook een openluchtmuseum met authentieke Scandinavische gebouwen.

Voor zeilers is Karlstad door de rivierdelta waar de Klarälven in de Vänern loopt goed bereikbaar en een echt waterparadijs.

Commentaren zijn gesloten

Zeilevenementen in Karlstad

Geen evenementen gevonden in Karlstad

Zeilen in Karlstad


Zeilschool

De Karlstads Kappseglingsförening is een zeilschool in de stad Karlstad in het midden van Zweden. De zeilschool is gelegen aan het Vänermeer, waardoor …

Zeilen in Karlstad