Enkhuizen

Enkhuizen is een plaats in IJsselmeer, Nederland.

Nog geen beoordelingen
Beoordelen

Seizoensgemiddelden
Windsnelheid11.42 km/uur
Temperatuur17.7º
Sfeer4
Bezienswaardigheden

Binnenstad met vestingwallen, de Drommedaris, De stadspoort Westerpoort of Koepoort.

 

 

Historische watersportplaats aan het IJsselmeer

Enkhuizen is een historisch vissersdorp dat zowel aan het Markermeer als het IJsselmeer ligt. Vanwege het verleden in de haringvisserij wordt Enkhuizen ook wel de Haringstad van Nederland genoemd. Het Noord-Hollandse stadje is een van de bekendste watersportplaatsen van het land.

Vanwege de centrale ligging aan het IJsselmeer zijn de jachthavens van Enkhuizen een goede uitvalsbasis om het meer te verkennen. De bekende Compagniehaven is met plaats voor 625 jachten een van de grootste jachthavens aan het IJsselmeer. Jaarlijks meren er zo’n 18.000 schepen in deze haven af. Ook de oude stadshaven en de buitenhaven zijn populaire jachthavens in Enkhuizen.

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is de geschiedenis van de Zuiderzee, de afsluitdijk en het huidige IJsselmeer te zien. Het is een van de bekendste en grootste musea over de vaderlandse geschiedenis en een aanrader voor elke watersporter.

Commentaren zijn gesloten

Zeilevenementen in Enkhuizen

Geen evenementen gevonden in Enkhuizen

Zeilen in Enkhuizen


Zeilschool

Jong, oud, ervaren of onervaren. Bij CWO & VDWS Zeilschool Enkhuizen is er voor ieder niveau een passende zeilcursus. Wij geven les aan personen v …

Zeilen in Enkhuizen

Bootverhuurder

Zeilbotenverhuur Windkracht 5 verhuurt de nieuwste modellen Bavaria zeiljachten vanuit de Compagnieshaven in Enkhuizen direct aan het IJsselmeer. Voor …

Zeilen in Enkhuizen