Macedonië

4/5 (2)
Beoordelen

Oppervlakte:280 km²
Zonuren:2800

Voordelig mediterraans genieten in Macedonië

Wie zich aan het oriënteren is op het boeken van een zeilvakantie zal waarschijnlijk niet automatisch aan Macedonië denken. Dit land in de Balkan wordt echter steeds populairder voor zonvakanties onder Nederlanders. Waar Kroatië steeds duurder wordt en door toeristen wordt overspoeld is het Macedonische landschap minstens net zo mooi en bovendien stukken goedkoper. Ondanks dat de mogelijkheden om te zeilen beperkter zijn, is zeilen een goede manier om het zuiden van het land te verkennen. Vooral rond het bekende meer van Ohrid bij de de grens met Albanië zijn er genoeg opties om te zeilen in deze parel van de Balkan.

Zeilen in Macedonië

Zeilen is niet groot in Macedonië, maar door de opkomst van het toerisme in de regio is er ook steeds meer aandacht voor het zeilen. Het toerisme in Macedonië focust zich rondom de twee grote meren in het zuiden van het land. De meren worden omringd door heuvelachtige natuur en een hoop historische plekken. Zo vind je er een eeuwenoud klooster, een replica van een dorp van duizenden jaren oud en verschillende karakteristieke plaatsjes.

Ook voor de prijs hoef je het niet te laten. Macedonië is erg voordelig. Bovendien vliegen de goedkopere luchtvaartmaatschappijen voor een klein prijsje richting steden zoals Ohrid.

Commentaren zijn gesloten

Zeilevenementen in Macedonië

Geen evenementen gevonden in Macedonië

Forum over zeilen in Macedonië

Op het forum Zeilen in Macedonië kun je vragen stellen, ervaringen delen of sterke verhalen vertellen.

Regio’s in Macedonië


Even ten noorden van Griekenland ligt het relatief onbekende land Macedonië, met in het zuidwesten het meer van Ohrid, dè hotspot voor zeilers in dit …

Zeilen in Meer van Ohrid

Het Meer van Prespa of Prespameer bestaat een tweetal meren die deels in Macedonië, Albanië en Griekenland liggen. Het kleinere meer dat ten zuiden va …

Zeilen in Meer van Prespa