Zeilen in Friesland of Zeeland?

Voorpagina Forums Zeilervaringen per land Zeilen in Nederland Zeilen in Friesland of Zeeland?

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Voorneveld 1 jaar geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #4461

  Voorneveld
  Bijdrager

  Als beginnend zeiler wil ik aankomende zomer voor het eerst een zeilboot in stappen en een aantal zeillessen nemen. Ik twijfel alleen nog tussen zeilen in Friesland of in Zeeland. Beiden plekken spreken me qua omgeving aan, maar ik ben vooral benieuwd naar welke verschillen ervaren zeilers opmerken. Qua afstand maakt het voor mij niet uit, ik woon ongeveer in het midden tussen beiden.

  Ik hoor graag van jullie.

  #4469

  Mees
  Bijdrager

  Hallo! Ik heb vooral ervaring met Friesland, maar heb ook weleens in Zeeland gevaren. Ikzelf ervoer niet veel verschil. Beide provincies zijn rijk aan water en hebben een aantal prachtige meren waar op gezeild kan worden. Ik heb het idee dat Friesland net iets meer een zeilprovincie is waar je ook echt meerdere dagen per boot door de provincie kunt trekken. Zeeland zijn meer een aantal grote meren. Ook het aanbod aan zeilscholen en bootverhuurders is in Friesland groter, het zeilen leeft daar gewoon net iets meer.

  Maar ik ben dus niet echt een expert, misschien kan iemand anders hier je een beter advies geven?

  #4485

  Voorneveld
  Bijdrager

  Dan ga ik toch voor Friesland, heb me al georiΓ«nteerd op een zeilschool voor volwassenen. Heb gehoord dat de temperaturen binnenkort bijzonder aangenaam worden, prima om snel met de zeillessen te beginnen. Ik zal jullie op de hoogte houden. πŸ˜‰

  #4645

  En heb je van het mooie weer vanaf het water kunnen genieten?

  In Friesland zijn de wateren wat kleiner en prima voor beginnende zeilers, in Zuid Holland en Zeeland is meer ruimte op het water wat fijn is als je met een wat grotere boot gaat zeilen. Ben zelf niet zo’n fan van zeilen op het IJsselmeer, op het wad daarentegen weer wel.

  heel veel succes en zeilplezier gewenst, ben benieuwd naar je ervaringen!

  #4647

  Voorneveld
  Bijdrager

  HΓ© Afke,

  Leuk, bedankt voor je tips! Ben afgelopen meivakantie voor het eerst het water op geweest. Heb inderdaad in Friesland vlakbij Heeg mijn eerste zeilles genomen. Helemaal wat ik er van verwacht en gehoopt had. Meteen een aantal vervolglessen geboekt, zodat ik hopelijk deze zomer nog zelfstandig met een huurbootje het water op kan. Het IJsselmeer en de Waddenzee zijn voorlopig nog niet aan de orde, maar wie weet in de toekomst! πŸ˜‰

  Groeten

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.