Zeilen in Denemarken

Voorpagina Forums Zeilervaringen per land Zeilen in Denemarken Zeilen in Denemarken

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #4650
  Heleen
  Bijdrager

  Wij gaan deze zomer zeilen in Denemarken, we hebben 2 weken de tijd en vertrekken vanuit Flensburg.

  Wie kan ons tips geven over leuke routes/plaatsen om aan te doen?

  #4651
  Mees
  Bijdrager

  Hé Heleen, dat klinkt super, echt een reis om naar uit te kijken!

  Ik heb daar zelf niet gezeild, maar heb even via-via een paar tips voor je nagevraagd. Dit zijn volgens hen echte aanraders:

  Eigenlijk is elk dorpje waar je langs de Deense kust voet aan wal zet echte aanraders. De klassieke Scandinavische stijl, het fijne eten en de prachtige natuur maken het moeilijk om keuzes te maken bij een zeilvakantie in de regio. De bestemming is perfect voor eilandhoppen.

  Het eiland Ærø met het dorpje Ærøskøbing is een van de oudste en meest pittoreske eilanden van Denemarken. Het ligt vlakbij het Duitse Flensburg en is goed per boot bereikbaar. Het eiland Fyn / Funen is een van de grotere ‘eilanden’ waar Denemarken uit bestaat. De hoofdstad van het eiland is Odense, met zijn charmante winkelstraten, veel musea en activiteiten, de dierentuin van Odense en een aantal mooie groene parken een echte aanrader. Het eiland Tåsinge heeft een eeuwenoud koninklijk kasteel en een van de oudste en best bewaarde havens van Denemarken.

  Heel veel plezier tijdens je reis! Het lijkt mij echt een van de mooiste plekken om een zeilreis te maken.

  #4667
  Paul
  Bijdrager

  Fantastisch. Ik heb er heel vroeger een keer met mijn ouders gezeild, het is me vooral bijgebleven hoeveel eilanden er zijn. De Scandinavische cultuur is fantastisch, en het gebied is helemaal ingericht op de zeilsport. Ik ben benieuwd naar je verhalen, Heleen. 🙂

  #4692
  Hans82
  Bijdrager

  Zeilen richting Denemarken staat ook al tijden bij mij op m’n lijstje. Echt Scandinavië, maar dan toch goed bereikbaar vanuit Nederland. Ik hoor graag je tips en ervaringen als je terug bent Heleen! En Mees ook bedankt voor je mooie tips.

  #4743
  Mees
  Bijdrager

  Hoe was het? 😀

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.