Waar beginnen met wedstrijdzeilen

Voorpagina Forums Algemeen Waar beginnen met wedstrijdzeilen

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #4571
  Maudi de Kuiper
  Bijdrager

  Ik ben nu een aantal jaren fanatiek aan het zeilen, en begin er steeds meer handigheid in te krijgen. Het lijkt me leuk mijn krachten te kunnen meten met andere zeilers tijdens een zeilwedstrijd. Ik heb echter het idee dat het instapniveau erg hoog ligt en dat het lastig is daar tussen te komen. Ik zou graag ervaring willen opdoen in het wedstrijdzeilen zonder telkens kansloos achteraan te hoeven varen. Ik denk dat je beter en sneller leert zeilen als je met tegenstanders van een vergelijkbaar niveau vaart.

  Wat zijn jullie tips op dit gebied? Zijn er wedstrijdzeilers die zelf ook op een lager niveau zijn gestart? Ik hoor het graag!

  #4578
  Mike
  Bijdrager

  Ik herken dit probleem inderdaad wel, het is als beginner erg lastig om in een echte wedstrijdsituatie ervaring op te doen. Ze zouden de verschillende klassen ook op niveau moeten indelen om ook beginnende zeilers een kans te geven zich te ontwikkelen in het wedstrijdzeilen. Er zijn wel enige opties, maar langere afstanden reizen is voor startende wedstrijdzeilers vaak ook nog een grote drempel.

  #4594
  Mees
  Bijdrager

  Bij mij in de lokale jachthaven worden er door de plaatselijke zeilvereniging jaarlijks een aantal zeilwedstrijden georganiseerd. Het niveau hiervan is heel divers, dus ik denk dat je als beginnend zeiler wel in de middenmoot mee kunt varen. Als je het echt goed wil aanpakken kun je misschien eens de zeilbond contacteren om te vragen hoe je je zeilcarrière een kickstart kunt geven? Veel succes.

  #4627
  Maudi de Kuiper
  Bijdrager

  Ah bedankt voor jullie tips. Helaas organiseert mijn lokale zeilvereniging zelf geen zeilwedstrijden, ik heb dit idee wel geopperd bij het bestuur. Zal vast iets te maken hebben met het lage aantal inschrijvingen, het is niet zo’n hele actieve club. Ben me aan het oriënteren op zeilwedstrijden bij nabijgelegen verenigingen.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.