Deze handige app registreert al je zeiltripjes, inclusief statistieken

Gepubliceerd op 9 mei 2018 door Tim

Voor hardlopers is er Runkeeper, voor fietsers is er Strava. Maar voor zeilers die hun activiteiten willen volgen en statistieken willen bijhouden was er tot nu toe geen app beschikbaar. Blue Boat Log is een gratis app voor iOS en Android en een ideale sailing tracker.

Naast de routes kun je ook verhalen en foto's delen om de zeilervaring compleet te maken

Naast de routes kun je ook verhalen en foto’s delen om de zeilervaring compleet te maken

Sailing tracker in je smartphone

Met de app kun je eenvoudig je zeiltripjes volgen en delen. De app maakt het mogelijk om alle gevaren zeilroutes in een handig overzicht te zien, foto’s te delen, statistieken te bekijken en alle zeiltripjes op een website te plaatsen.

De statistieken die je kunt inzien bestaan uit de totaal afgelegde afstand, de gemiddelde snelheid en de maximale snelheid. Voor de app is geen internetverbinding vereist, waardoor je ook in gebieden met een slechte verbinding de applicatie kunt blijven gebruiken.

Alle routes en statistieken in een handig overzicht

De maker van de app is Rob, een zeiler die onlangs begon met de zeilsport. Hij ging op zoek naar nieuwe routes om te varen, maar kon weinig informatie vinden. Het motiveerde hem de app te ontwikkelen zodat zeilers beter hun routes in kaart kunnen brengen en deze gemakkelijk kunnen delen.

De app is te downloaden voor iOS en Android.

 

Jachthavens

Op Zeilspot vergelijk je snel en gemakkelijk alle jachthavens.

Bekijk alle jachthavens

Bootverhuurders

Zeilboot huren? Op Zeilspot vind je alle bootverhuurders en lees je beoordelingen en ervaringen van zeilers.

Bekijk alle bootverhuurders

Zeilscholen

Of je nu een beginnend zeiler bent of veel ervaring op het water hebt, bij Zeilspot vind je de zeilschool die bij jou past.

Bekijk alle zeilscholen